El Barri de les Lletres i la Música

Omplirà de cultura els carrers de Solsona. Obres literàries proposades pels comerços i actuacions musicals en directe són els dos pilars d’una iniciativa per dinamitzar

Els carrers i comerços del nucli antic de Solsona acolliran, durant la segona quinzena del mes d’agost, un seguit d’activitats culturals sota el nom El Barri de les Lletres i la Música. La iniciativa, organitzada entre la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona (UBIC) i l’Associació d’Empresaris per al Solsonès, pretén reconèixer i donar suport als establiments locals, després d’uns mesos difícils a causa de la pandèmia COVID-19.

Desenes de comerços solsonins han proposat una obra literària i alguns s’han inspirat per ambientar el seu aparador. Les persones que vulguin descobrir de quina obra es tracta, podran entrar a la botiga o empresa, demanar-ho i, per què no, comprar-hi. La biblioteca municipal solsonina comptarà amb un exemplar de cada llibre, i durant tot l’any acollirà una llista de recomanacions amb les obres.

La música i la literatura també tindran els seus espais als carrers i places del nucli antic de Solsona.
Del 18 al 22 i del 25 al 29 d’agost, en horari de matí, hi haurà actuacions musicals i lectures de fragments literaris amb grups locals. L’agenda d’actuacions es desvetllarà durant la setmana del 10 al 14 d’agost. L’organització vol potenciar a la vegada el comerç i la cultura local, tenint en compte totes les mesures de prevenció de la COVID-19.

La mobilitat entre els diversos punts de l’eix comercial solsoní és un dels pilars del projecte, que ha estat finançat en el marc de Solsona Co, amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdlSolCar), l’Ajuntament de Solsona, la Biblioteca Carles Morató i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Podeu veure el vídeo promocional en aquest enllaç.