Vols 1000€?

La UBIC posa en marxa una aplicació mòbil per potenciar el comerç local

L’aplicació, que rep el nom UBICa’t, consisteix en un joc del tipus “trivial” els i les usuaris/es del qual entraran a formar part d’un sorteig de 1.000 euros

 

Amb l’objectiu de promoure els establiments de proximitat, la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona (UBIC) ha impulsat la creació de l’aplicació Ubica’t. Es tracta d’una campanya que neix també amb la voluntat d’apropar el teixit comercial solsoní i, al mateix temps, visibilitzar la tasca dels petits comerciants. D’aquesta manera, el col·lectiu de botiguers deixa enrere el popular joc “Estrany a l’Aparador” i estrena una proposta innovadora i adreçada principalment al públic jove i adult, que parteix del joc i la descoberta —o redescoberta— dels establiments de la ciutat. El premi final consisteix en un val de 1.000 euros que el guanyador/a podrà gastar entre tots els establiments de la UBIC. En aquest aspecte, el sorteig del guanyador/a de la primera edició de l’UBICa’t es durà a terme el 12 de desembre en el marc de la Fira del Tió.

 

La campanya, impulsada per la UBIC, en col·laboració amb l’Ajuntament de Solsona i la Generalitat de Catalunya. Respecte la posada en marxa de l’aplicació, la Unió de Botiguers ha encarregat la creació, el disseny i la dinamització d’UBICa’t a un equip de professionals locals, que han decidit unir-se per tirar endavant el projecte. El col·lectiu es troba format pel productor Joan Solé, la dissenyadora Gemma Colell, els guionistes Isis Ester i Uriol Gilibets i Kiku Solé, programador web.

 

Pel que fa al funcionament del joc, els participants hauran de recórrer els diferents establiments de la UBIC per descodificar unes preguntes. Les qüestions giren al voltant de la cultura local així com curiositats referides als establiments de l’agrupació de comerciants. Així, caldrà que els jugadors i jugadores contestin correctament les preguntes per tal de poder completar el trivial. En aquest sentit, parlem d’un joc itinerant, ja que cada establiment comptarà amb un codi que tan sols es podrà escanejar de forma presencial. Un cop dins l’aplicació, l’usuari es trobarà amb un mapa de Solsona dividit en cinc zones i amb 24 establiments adherits a cadascuna d’elles. A cadascuna de les zones li correspondran cinc preguntes i un color, que el participant podrà identificar fàcilment un cop accedeixi als establiments i n’identifiqui el codi QR que caldrà escanejar. El desbloqueig de cada codi permetrà a l’usuari/a accedir a una pregunta del joc que haurà de respondre en menys d’un minut. D’aquesta manera, els jugadors/es podran anar completant els colors corresponents a cada zona. Així doncs, si un usuari/a completa el joc significa que haurà respost un total de 25 preguntes correctament. Per tant, si es responen totes les qüestions de manera encertada, l’usuari/a disposarà de tots els colors. En cas d’errar alguna qüestió, la pregunta romandrà bloquejada i el/la participant haurà de cercar un altre enunciat en un establiment diferent. Si un usuari/a malencerta totes les preguntes i no pot completar la zona, la mateixa zona es desbloquejarà automàticament.

 

L’aplicació, que estarà operativa per als usuaris des de l’1 d’agost fins al 30 de novembre, es pot descarregar gratuïtament mitjançant un codi QR o l’enllaç web https://ubicsolsona.app. Un cop descarregada, l’usuari/a ha d’efectuar un registre. UBICa’t es troba disponible per als sistemes Android i IOS, per això també es pot adquirir a través de les plataformes Google Play i Apple Store.

 

Per a més informació, podeu consultar els perfils d’UBIC Solsona a les xarxes socials Instagram (@ubicsolsona) i Facebook (@ubic.solsona).